مجله ورزشی
تاثیر هورمون ها بر بدن آقايان و بانوان چيست

هورمون های بدن شما پیام رسان های شیمیایی هستند که در کنترل فرآیند های بدن شما نقش کلیدی دارند. در حقیقت این پیام رسان ها توسط اندام و غدد مختلفی در بدن تولید می شوند. اگر هورمون ها از تعادل خارج شوند یا فاکتور های مختلف روی آن ها تاثیر بگذارند، ممکن است باعث رخ دادن اتفاقات مختلفی شوند.
مجموعه اولون فيت شما را در ادامه با پاسخ اين سوال كه این مشکلات و تاثیر هورمون ها بر بدن چه هستند و چگونه به وجود می آیند؟ شما را راهنمايی خواهد كرد. در زمينه قویترین داروها در بدنسازی نيز با ياری شما می آيد.
چرا آقایان و خانم ها باید به هورمون هایشان اهمیت دهند
هورمون ها در بدن همه افراد بسیار مهم هستند و ساز و کار بدن با تعادل هورمون ها برقرار می شود. اگر تعادل هورمون ها به هم بخورد، ممکن است مشکلات متعددی در بدن به وجود بیاید. ممکن است در وهله اول تصور کنید که علت مشکلتان مبتلا شدن به یک بیماری است؛ اما اگر به طور دقیق بررسی کنید متوجه خواهید شد که علت اصلی مشکل، عدم تعادل در یک یا چند هورمون در بدن است.
پس مهم است که نسبت به تاثیر هورمون ها بر بدن خود آگاهی داشته باشید و به آن ها اهمیت دهید.
تاثیر هورمون ها بر بدن می تواند باعث چاقی (یا چاق ماندن) شما شوند
هنگامی که افزایش وزن نتیجه تغییرات و تاثیر هورمون ها بر بدن باشد، تغییر ساده در عادات غذایی و ورزش همیشه کافی نیست و برای شناسایی منبع و تجویز درمان صحیح به تشخیص دقیق پزشک نیاز است. همان طور که می دانید هورمون ها در بدن شما نقش مهمی را ایفا می کنند و تمامی عملکرد بدن را کنترل خواهند کرد. گاهی اوقات ممکن است تغییرات هورمونی زیادی رخ دهد و در نتیجه افزایش وزن غیرمنتظره زیادی رخ دهد.
تغییرات هر هورمون چه تاثیراتی روی چاقی می گذارد؟
تغییرات در هر هورمون تاثیرات متفاوتی با تغییرات در هورمون دیگر دارد. در ادامه به ۳ هورمون مهم اشاره می کنیم.
تستوسترون
وقتی که هورمون تستوسترون در بدن کاهش می یابد، هم در مردان و هم در زنان توده های عضلانی کاهش می یابند، به همین دلیل متابولیسم بدن نیز کاهش خواهد یافت. نتیجه این تغییرات افزایش چربی در بدن خواهد بود.
آندروژن
زنانی که مبتلا به مشکل تخمدان پلی کیستیک هستند، در معرض افزایش هورمون آندروژن هستند، به دلیل این تاثیر هورمون ها بر بدن، این مشکل در درازمدت باعث افزایش وزن خواهد شد.
استروژن
تغییرات این هورمون معمولا در دوران یائسگی رخ می دهد و میزان این هورمون کاهش خواهد یافت. در نتیجه این تغییرات افزایش ذخایر چربی در بدن رخ می دهد. به همین علت برخی از زنان در دوران یائسگی دچار چاقی می شوند.
مقاله ۳ فاكتور اصلی کفش مناسب باشگاه را بشناسيد را مطالعه كنيد.
هورمون ها ممکن است دلیل نخوابیدن و خستگی دائمی تان باشند
از مهم ترین موارد تاثیر هورمون ها بر بدن، تیروئید است. غده تیروئید شما هورمون هایی تولید می کند که به کنترل متابولیسم بدن شما کمک می کند. اگر غده تیروئید نتواند به مقدار کافی هورمون در بدن تولید کند، به کم کاری تیروئید تبدیل خواهد شد. عکس آن نیز باعث به وجود آمدن پرکاری تیروئید می شود.
اگر تیروئید شما کم کار باشد، سطح فعالیت بدنی شما کاهش می یابد، در نتیجه احساس خستگی و کم انرژی بودن بیش از همیشه به سراغتان می آید. در مقابل این امر، تیروئید پرکار است که در آن به جای خستگی اضطراب دائمی دارید و هنگام شب نیز با اختلال خواب مواجه خواهید شد.
تغییرات استروژن
تغییرات استروژن از موارد دیگر مهم تاثیر هورمون ها بر بدن است. استروژن یکی از هورمون هایی است که در بدن بانوان وجود دارد و هنگامی که شما چرخه قاعدگی خود را طی می کنید، سطح استروژن به طور مداوم در حال تغییر است.
معمولا در دو هفته اول، سطح استروژن بالا می رود و در هفته های سوم و چهارم که سطح استروژن از حد عادی پایین تر می آید، انرژی شما به شکل قابل توجهی پایین می آید و خستگی زیادی را تجربه خواهید کرد.
ممکن است هورمون ها روی خلق و خویتان تاثیر بگذارد
هورمون زنانه استروژن بر انتقال دهنده های عصبی در مغز از جمله سروتونین اثر می گذارد. نوسانات این هورمون می توانند باعث سندرم پیش از قاعدگی یا همان PMS بشود. همچنین اکثر بانوانی که در دوره پیش از یائسگی به سر می برند، علاوه بر علائمی مانند گرگرفتگی، نوسانات خلقی را هم تجربه خواهند کرد. تغییر دادن سبک زندگی و داشتن یک رژیم غذایی سالم می تواند به بانوان در دوران یاسئگی کمک کند تا خلق و خوی خود را بهبود ببخشند.
هورمون ها چگونه می توانند روی مردان تاثیر بگذارند؟
عدم تعادل هورمونی فقط موجب تاثیر هورمون ها بر بدن نمی شود، بلکه می توانند سلامت روان و خلق و خوی شما را شما نیز تغییر دهد. عدم تعادل هورمونی در مردان می تواند باعث ایجاد افسردگی، اضطراب و نوسانات خلقی خواهد شود. این علائم در بسیاری از مردان دیده می شود و اکثر آنان دلیل این نوسانات خلقی را نمی دانند و هیچ اقدامی برای حل آن نمی کنند.
تاثیر هورمون ها بر میل جنسی
صرف نظر از اینکه شما میل جنسی بالا یا پایینی دارید، هورمون ها اصلی ترین عاملی هستند که این موضوع را کنترل می کنند. در بسیاری از مردان و زنان میلی جنسی با اتفاقاتی نظیر افزایش سن و یائسگی تغییر می کند؛ و می تواند کم یا زیاد شود. بسیاری از بانوان هنگام قاعدگی میل جنسی زیادی را تجربه می کند که می تواند برای آنان آزاردهنده باشد.
تقریبا می توان گفت که حدود هشتاد درصد علت کاهش میل جنسی در افراد، به علت تاثیر هورمون ها بر بدن است. بیشترین اختلال در عملکرد جنسی مربوط به هورمون های تستوسترون و استروژن است، اما این مشکل فقط به این دو هورمون محدود نمی شود. مشکلاتی نظیر تیروئید و کورتیزول نیز می توانند بر میل جنسی تاثیرگذار باشند.
آقایان باید سلامت هورمونی خود را جدی بگیرند
از آن جایی که بیشتر بانوان مشکلات هورمونی را تجربه می کنند، پس آگاهی بیشتری در مورد آن دارند و در موردشان تحقیقات زیادی انجام می دهند. اما در مقابل، آقایان مانند بانوان در مورد تاثیر هورمون ها بر بدن خود، آگاه نیستند. بسیاری از آنان اطلاع ندارند که عدم تعادل هورمون ها می تواند مشکلات متعددی برای آنان ایجاد کند. در نتیجه، مشکلاتشان را پیگیری نخواهند کرد.
سخن آخر
مشکلاتی که در این مطلب به آن ها اشاره شد، از جمله موارد تاثیر هورمون ها بر بدن هستند که در نتیجه عدم تعادل هورمونی به وجود می آیند. اگر از دلیل مشکلات خود آگاه نیستید، پیشنهاد می کنیم که به یک پزشک حاذق مراجعه کنید تا علت دقیق این مشکلات و میزان هورمون های شما را بررسی کند. همچنين ورزش با يك برنامه ورزشی مناسب در بدنسازی به سلامت بيشتر شما كمك می كند.
منبع: weillcornell
پيكاوكالا
سوالات متداول
نقش هورمون ها در بدن چيست؟
هورمون های بدن شما پیام رسان های شیمیایی هستند که در کنترل فرآیند های بدن شما نقش کلیدی دارند.
آيا هورمون ها بر میل جنسی نيز تاثير دارند؟
بله، صرف نظر از اینکه شما میل جنسی بالا یا پایینی دارید، هورمون ها اصلی ترین عاملی هستند که این موضوع را کنترل می کنند.